Abdij van Valloires

De abdij van Valloires is een mooie cisterciënzerabdij bij het plaatsje Argoules in het departement Somme. Deze mooie abdij abdij uit de twaalfde eeuw, die mede bekend staat om zijn mooie tuinen, kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van de abdij van Valloires

De geschiedenis van de abdij van Valloires begint in de twaalfde eeuw na Christus. In het jaar 1138 besloot men om een cisterciënzerabdij te stichten bij het plaatsje Argoules. Al vrij snel na de oprichting groeide deze abdij uit tot een van de meest welvarende abdijen in dit gedeelte van Frankrijk. Tijdens de twaalfde en dertiende eeuw verbleven ongeveer honderd monniken in de abdij. De abdij van Valloires heeft zwaar geleden onder de gevolgen van zowel de Honderdjarige Oorlog als de Dertigjarige Oorlog. Als gevolg van de verwoestingen was er in de zeventiende eeuw nog maar weinig over van deze ooit zo imposante abdij. Men besloot om een nieuwe abdijkerk te bouwen, die in het jaar 1756 werd ingewijd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende de abdij als hospitaal voor soldaten. Tot op de dag van vandaag staat deze abdij bekend als een van de mooiste bouwwerken in het departement Somme.

De abdij van Valloires vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie abdij absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Somme, of elders in de regio Picardie. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij en de bijhorende tuinen kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van deze abdij!

De abdij van Valloires bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant: