Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial

Het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial is een bijzonder monument en herdenkingssite voor de gevallenen uit het Dominion van Newfoundland, tijdens de Eerste Wereldoorlog.Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial Deze bijzondere locatie ligt bij het plaatsje Beaumont-Hamel in het departement Somme en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakte Newfoundland nog deel uit van het Britse Rijk. Zo was er een speciaal regiment uit Newfoundland dat onder de Britse vlag vocht tegen het Duitse keizerrijk. In april 1916 werd dit regiment naar het front bij het plaatsje Beaumont-Hamel gestuurd. Op 1 juli van dat jaar zette dit regiment de aanval in op de Duitsers, die zich hier hadden ingegraven. Het Newfoundland Regiment kon echter niet oprukken door de loopgraven. Deze werden geblokkeerd door gesneuvelden en gewonden. De aanval mondde uit in een groot drama en het regiment leed zware verliezen. Na de eerste dag was al 90% van het regiment gesneuveld. Na de Eerste Wereldoorlog, in 1921, kocht Newfoundland het terrein van dit voormalige slagveld aan. De herdenkingssite met zijn verschillende monumenten werd op 7 juni 1925 officieel ingehuldigd door veldmaarschalk Douglas Haig.

Het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Somme? Dan is een bezoekje aan deze bijzondere locatie absoluut de moeite waard. Deze indrukwekkende locatie staat bekend als het grootste herdenkingsmonument ter ere van de gevallenen van het westelijke front. Ook is een bijzonder groot deel van het slagveld met loopgraven bewaard gebleven. Zo kunt u door enkele loopgraven lopen en zijn de kraters van de talloze granaatinslagen tot op de dag van vandaag goed herkenbaar. Voor een uitgebreid bezoek aan dit memorial kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoek aan deze indrukwekkende locatie zal u nog lang bij blijven!
Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial

Het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial bezoeken?

Wilt u deze bijzonder indrukwekkende locatie in het departement Somme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant: