Bezienswaardigheden in Somme

Het departement Somme is een bijzondere streek in het noorden van Frankrijk. Het departement Somme maakt samen met de departementen Aisne en Oise deel uit van de regio Picardie. Bezienswaardigheden in Somme zijn er in overvloed. Dit departement staat bekend om zijn rijke geschiedenis, waarin de Eerste Wereldoorlog een voorname rol speelt. Het is dan ook niet vreemd dat veel bezienswaardigheden in Somme met de Eerste Wereldoorlog te maken hebben. Zo kunt u tijdens uw vakantie in dit bijzondere departement onder meer het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial bezoeken. Deze indrukwekkende locatie staat bekend als het grootste herdenkingsmonument ter ere van de gevallenen van het westelijke front. Ook een uitstapje naar Lochnagar Crater is de moeite waard. Een bezichtiging van deze enorme krater is een indrukwekkende ervaring. Tot slot is ook een bezoekje aan de mooie Abdij van Valloires absoluut de moeite waard!

De bezienswaardigheden in Somme op een rij

Op deze pagina zijn de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Somme op een rijtje gezet. Elk van deze bezienswaardigheden is goed bereikbaar vanuit de vele leuke steden en dorpen in dit gebied. Zo is bijvoorbeeld de mooie stad Amiens een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in deze streek. Ook wanneer u uw vakantie elders in het departement Somme doorbrengt is een bezoekje aan Amiens de moeite waard. In het mooie historische centrum van deze stad kunt u gerust enkele uren doorbrengen. Uw bezoek aan Amiens is niet compleet zonder de indrukwekkende Notre-Dame van Amiens gezien te hebben!

Bezienswaardigheden in Somme

Deze bezienswaardigheden in Somme zelf bezoeken?

Wilt u deze mooie bezienswaardigheden in het departement Somme zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de mooie bezienswaardigheden zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in deze streek!