Caverne du Dragon

Caverne du Dragon is een voormalige steengroeve langs de route van de Chemin des Dames, in het departement Aisne. Deze bijzondere locatie ligt tussen de plaatsen Laffaux en Craonne. De omgeving waar de steengroeve in ligt  heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de hevige gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Geschiedenis van Caverne du Dragon

Voordat de Eerste Wereldoorlog uitbrak, was Caverne du Dragon een belangrijke steengroeve waar kalksteen ontgonnen werd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag deze steengroeve op een strategisch belangrijke locatie. De steengroeve werd dan ook al snel door het Duitser leger bezet. De Duitse soldaten noemden deze steengroeve “Drachenhöhle”. Deze steengroeve werd gebruikt als schuilplaats en als geavanceerde verdedigingspost. Rondom deze steengroeve is zeer zwaar gevochten.  De strijdende partijen wilden de heuvelrug waar de steengroeve op gelegen is, veroveren. Deze heuvelrug was namelijk zeer strategisch gelegen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is deze steengroeve meerdere malen door zowel de Fransen als de Duitsers veroverd. Pas in 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, kwam de steengroeve definitief in Franse handen. In 2006 werd Caverne du Dragon geklasseerd als historisch monument. Sindsdien is deze bijzondere locatie dan ook te bezoeken door geïnteresseerden.

Caverne du Dragon vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag uw vakantie doorbrengt in het departement Aisne, is een bezoekje aan deze bijzondere steengroeve absoluut de moeite waard. In deze voormalige steengroeve is nu een museum gevestigd dat gewijd is aan de geschiedenis van deze bijzondere plek. Wanneer u deze bijzondere plek bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van de gids komt u alles te weten over de geschiedenis van deze steengroeve. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en een kwartier. Het is aan te raden om een warme trui mee te nemen, want in de steengroeve is het niet warmer dan slechts 12 graden Celsius!

Caverne du Dragon bezoeken?

Wilt u deze bijzondere bezienswaardigheid in het departement Aisne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aisne ook interessant: