Château de Coucy

Het Château de Coucy is een indrukwekkende kasteelruïne bij het plaatsje Coucy-le-Château-Auffrique in het departement Aisne, in de regio Picardie.Château de Coucy Dit kasteel is een historisch monument sinds 1862 en had ooit een van de hoogste donjons ter wereld.

Geschiedenis van het château de Coucy

Het Château de Coucy werd in de tiende eeuw na Christus gebouwd in opdracht van de aartsbisschop van Reims. Men bouwde het kasteel met een kapel bovenop een heuvel, die vervolgens met een muur omringd werd. De belangrijkste reden voor de bouw van dit kasteel waren de voortdurende invallen van de Noormannen. Dit kasteel moest de lokale bevolking beschermen tegen deze plunderaars. Door de eeuwen heen groeide dit kasteel uit tot een van de belangrijkste burchten in dit gedeelte van Frankrijk. In de loop der eeuwen verloor het kasteel echter zijn strategische waarde en als gevolg van de Franse Revolutie besloot men om het kasteel deels te ontmantelen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel in opdracht van de Duitse generaal von Ludendorff grotendeels opgeblazen. Toen het Duitse leger terugviel op de Hindenburglinie bliezen de Duitsers de donjon met 28 ton dynamiet op.

Château de Coucy vandaag de dag

Ondanks het feit dat het Château de Coucy grotendeels werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn de indrukwekkende ruïnes van dit kasteel meer dan de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aisne. Een bezoekje aan deze mooie ruïne geeft een goede indruk van hoe groot dit kasteel ooit is geweest. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Bij de verschillende delen van het kasteel staan bordjes waarop te zien is hoe het kasteel er ooit uit heeft gezien. Vanaf de heuvel waar het Château de Coucy op gelegen is kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving!

Château de Coucy bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kasteelruïne in het departement Aisne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aisne ook interessant: