Château de Pierrefonds

Château de Pierrefonds is een imposant kasteel bij de plaats Pierrefonds in het departement Oise. Het kasteel ligt ten zuidwesten van het bos van Compiègne, ten noorden van Parijs. Dit indrukwekkende kasteel kent een rijke geschiedenis en is sinds 1862 geklasseerd als Frans historisch monument.

Geschiedenis van Château de Pierrefonds

Al in de twaalfde eeuw na Christus was er sprake van een burcht op de locatie van het kasteel van Pierrefonds. Aan het einde van de veertiende eeuw besloot men om hier een nieuw kasteel te bouwen. Dit kasteel werd aan het begin van de zeventiende eeuw veroverd door de troepen van de bekende kardinaal Richelieu. Na de verovering van het kasteel besloot men om het bouwwerk te ontmantelen. Zo werden de bijgebouwen afgebroken, de daken verwoest en werden de torens en tussenmuren onklaar gemaakt. Bijna twee eeuwen lang bleef château de Pierrefonds een ruïne, totdat Napoleon het kasteel in het jaar 1810 kocht. De ruïne van het kasteel werden omgebouwd tot een prachtige residentie. Dankzij deze grootschalige verbouwing staat château de Pierrefonds tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Oise.

Château de Pierrefonds vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Oise, of elders in de regio Picardie? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk voor het hele gezin. Tijdens uw bezoek aan dit kasteel kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van dit prachtige bouwwerk. Tot slot kunt u uw bezoekje aan dit kasteel prima combineren met een wandeling door het mooie park dat bij het kasteel ligt. Bent u een liefhebber van mooie kastelen? Dan moet u château de Pierrefonds echt eens gezien hebben!
Château de Pierrefonds

Château de Pierrefonds bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Oise zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Oise ook interessant: