Cité Souterraine de Naours

Cité Souterraine de Naours, vrij vertaald de ondergrondse stad van Naours, is een indrukwekkend gangenstelsel onder het dorpje Naours in het departement Somme. Dit gangenstelsel kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het departement Somme.

Geschiedenis van Cité Souterraine de Naours

Dit ondergrondse gangenstelsel wordt al meer dan 1500 jaar door de lokale bevolking gebruikt als schuilplaats. Door de eeuwen heen is de regio Picardie vele malen aangevallen. De aanwezigheid van dit gangenstelsel stelde de bevolking van het dorpje Naours in staat om te schuilen wanneer de vijand naderde. Door de eeuwen heen is dit gangenstelsel uitgegroeid tot een enorm ondergronds complex, waar zelfs de veestapel wekenlang kon verblijven. In het begin van de achttiende eeuw werd dit gangenstelsel voor het laatst gebruikt. Deze ondergrondse schuilplaats werd pas in 1887 weer herontdekt, door de pastoor van Naours. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er in dit gangenstelsel een hospitaal gevestigd voor Engelse en Canadese soldaten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gangenstelsel veroverd door de Duitsers, die Cité Souterraine de Naours gebruikten als schuilkelder en opslagplaats voor munitie.
Na de Tweede Wereldoorlog werd het gangenstelsel opengesteld voor bezoekers en groeide het uit tot een van de meest interessante bezienswaardigheden van het departement Somme.

Cité Souterraine de Naours vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Somme? Of elders in de regio Picardie? Dan is een bezoekje aan deze interessante bezienswaardigheid onder het plaatje Naours absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een uur de tijd nemen. Vergeet niet om een warme trui mee te nemen, want in het gangenstelsel is het niet heel erg warm. Wanneer u deze ondergrondse stad bezoekt krijgt u een audiogids via welke u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van dit interessante gangenstelsel. Een bezoekje aan deze bijzondere bezienswaardigheid in het departement Somme is leuk voor het hele gezin!

Cité Souterraine de Naours bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende bezienswaardigheid in het departement Somme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant: