Historial de la Grande Guerre

Het Historial de la Grande Guerre is een indrukwekkend museum over de Eerste Wereldoorlog.Historial de la Grande Guerre Het museum is gevestigd in het Château de Péronne, dat in het historische centrum van de leuke plaats Péronne gelegen is. Een bezoekje aan dit indrukwekkende museum is absoluut aan te raden wanneer u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Geschiedenis van Historial de la Grande Guerre

De plaats Péronne ligt vlakbij de plek waar in 1916 de Slag om de Somme plaatsvond. Deze veldslag staat bekend als een van de grootste en belangrijkste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Als gevolg van de felle strijd werd de stad Péronne vrijwel volledig verwoest. Halverwege de twintigste eeuw besloot men da ter een museum over de Eerste Wereldoorlog moest komen, zodat men de gruwelen van deze oorlog niet zou vergeten. Het Historial de la Grande Guerre zag zijn levenslicht in het jaar 1992. Het museum was een concept van de architect Henri-Edouard Ciriani en werd geïntegreerd in het kasteel van Péronne. Door de jaren heen is dit indrukwekkende museum bekend komen te staan om zijn uitgebreide collectie. Volgens velen behoort dit museum tot de beste musea die gewijd zijn aan de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog!

Historial de la Grande Guerre vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Somme, of elders in de regio Picardie? Dan is een bezoekje aan dit interessante museum absoluut de moeite waard. Doordat het museum in het oude centrum van Péronne gelegen is, kunt u een bezoekje aan het museum gemakkelijk combineren met een wandeling door deze leuke plaats. Voor een uitgebreid bezoek aan het Historial de la Grande Guerre kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan dit museum komt u alles te weten over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en de Slag om de Somme!

Historial de la Grande Guerre bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende museum over de Eerste Wereldoorlog in de leuke plaats Péronne in het departement Somme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant: