Kasteel van Chantilly

Het kasteel van Chantilly ligt in de vallei van de rivier Nonette, wat een zijrivier van de rivier Oise is. Dit mooie kasteel ligt ongeveer zestig kilometer ten noorden van Parijs. Volgens de kenners behoort dit kasteel tot de allermooiste kastelen in heel Frankrijk!

Geschiedenis van het kasteel van Chantilly

Er was in de middeleeuwen al sprake van een fort op de locatie van het kasteel van Chantilly. Dit fort was voorzien van zeven torens en was omgeven door een slotgracht en moest een belangrijke handelsroute naar Parijs verdedigen. Nadat het kasteel in de veertiende eeuw werd geplunderd door boeren, kwam het in handen van een kanselier van de Franse koning. Deze liet het vervallen fort verbouwen tot een mooi kasteel waar in geleefd kon worden. Van de vijftiende- tot aan de zeventiende eeuw was dit kasteel in het bezit van de machtige familie de Montmorency. In deze tijd werd het kasteel van Chantilly aanzienlijk gemoderniseerd. Ook werd er een mooie tuin aangelegd bij het kasteel. Na de Franse Revolutie werd het kasteel geconfisqueerd als Nationaal Erfgoed. Door de eeuwen heen is dit prachtige kasteel goed bewaard gebleven.

Het kasteel van Chantilly vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Chantilly bekend als een van de mooiste kastelen in de regio Picardie. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers en staat bekend om zijn grote collectie schilderijen en prachtige plafondschilderingen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel en de omringende tuin kunt u gerust een middag de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan dit kasteel kunt u verschillende mooie kamers bezichtigen, waaronder de privévertrekken van de hertog en de hertogin. Een bezoekje aan dit prachtige kasteel is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Oise, of elders in de regio Picardie!
Kasteel van Chantilly

Het kasteel van Chantilly bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Oise zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Oise ook interessant: