Lochnagar Crater

Lochnagar Crater, ook wel bekend als Trou de mine de La Boisselle, is een enorme krater bij het plaatsje La Boisselle in het departement Somme. Deze enorme krater is maar liefst dertig meter diep en heeft een diameter van ongeveer honderd meter. Lochnagar Crater is een blijvende herinnering aan de Slag om de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Geschiedenis van Lochnagar Crater

De Slag om de Somme is een van de bekendste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog en werd uitgevochten tussen de Britten en de soldaten van het Duitse Keizerrijk. Na jaren oorlog was er een patstelling ontstaan doordat beide strijdende partijen zich hadden ingegraven in loopgraven. In de maand juli van het jaar 1916 kregen de Britse soldaten het signaal om aan te vallen. Eerder hadden de Royal Engineers verschillende tunnels gegraven tot onder Duitse stellingen, waar zij grote mijnen plaatsten. Op 1 juli 1916, de eerste dag van de Slag om de Somme, werden de mijnen om 7.28 uur tot ontploffing gebracht. De Lochnagar mijn was tot op dat moment de grootste mijn die ooit tot ontploffing was gebracht. De ontploffing richtte enorme schade aan en bracht de Duitsers zware verliezen toe. Desondanks slaagden de Britten er niet in om de Duitse verdediging in La Boisselle volgens plan te neutraliseren.

Lochnagar Crater vandaag de dag

Vandaag de dag is de mijnkrater bij La Boisselle een indrukwekkende locatie om te bezoeken. De omvang van de krater geeft een huiveringwekkend beeld van hoe groot deze ontploffing moet zijn geweest. Ieder jaar wordt deze krater door meer dan 200.000 geïnteresseerden bezocht. Ook is er een jaarlijkse herdenkingsdienst op 1 juli, om de ontploffing van de mijn en de vele oorlogsslachtoffers te herdenken. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog? Dan moet u deze indrukwekkende krater echt eens gezien hebben!

Lochnagar Crater bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende krater bij het plaatsje La Boisselle in het departement Somme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk