Thiepval Memorial

Het Thiepval Memorial is een indrukwekkend herdenkingsmonument bij het plaatsje Thiepval in het departement Somme. Dit monument is het grootste Britse oorlogsmonument ter wereld en herdenkt 72.191 vermiste Britse en Zuid-Afrikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

Geschiedenis van het Thiepval Memorial

Gedurende de Eerste Wereldoorlog werd er zwaar gevochten rondom het plaatsje Thiepval. Bij het plaatsje Thiepval lag een heuvelrug, waar de Duitsers zich hadden ingegraven. Al op de eerste dag van de welbekende Slag om de Somme probeerden de Britten deze heuvelrug te veroveren, maar de aanval mislukte. Door de zware gevechten was het landschap veranderd in een waar doolhof van loopgraven, granaatkraters en kazematten. De Britten leden hier dan ook zware verliezen. Pas enkele maanden na het begin van de Slag om de Somme slaagde men er in om de heuvelrug te veroveren, tegen zware verliezen. Na de Eerste Wereldoorlog besloot men om bij het plaatsje Thiepval een monument te bouwen voor de vermiste Britse- en Zuid-Afrikaanse soldaten. In 1928 begon men met de bouw van het monument, dat in 1932 werd ingewijd.

Het Thiepval Memorial vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Somme, of elders in de regio Picardie? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende oorlogsmonument meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende monument kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoek aan dit monument is niet compleet zonder ook het nabijgelegen museum bezocht te hebben. Tijdens uw bezoek aan dit museum komt u alles te weten over de slagen die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog plaatsgevonden hebben. Een bezoekje aan dit monument is een zeer indrukwekkende ervaring!
Thiepval Memorial

Het Thiepval Memorial bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende herdenkingsmonument in het departement Somme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant: