Steden en dorpen in Picardie

Picardie is een mooie regio in het noorden van Frankrijk.Steden en dorpen in Picardie Deze veelzijdige regio heeft enorm veel te bieden en kent een rijke geschiedenis waar de Eerste Wereldoorlog een grote rol in speelt. De regio Picardie is dan ook een perfecte vakantiebestemming. Er zijn veel mooie steden en dorpen in Picardie te vinden. Zo zijn uitstapjes naar mooie plaatsen als Soissons, Compiègne en Amiens absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie regio. Picardie bestaat uit de departementen Aisne, Oise en Somme. In elk van deze departementen is veel te zien en te beleven. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Picardie per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Picardie vinden!

Steden en dorpen in Aisne

In het departement Aisne zijn verschillende mooie steden en dorpen te vinden. De stad Soissons is een van de mooiste plaatsen in dit departement. Soissons ligt aan de rivier Aisne en is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Wanneer u Soissons bezoekt kunt u onder meer de prachtige gotische kathedraal Saint-Gervais-et-Saint-Protais bezichtigen!

Steden en dorpen in Oise

Ook in het departement Oise zijn verschillende mooie steden en dorpen te vinden. Brengt u uw vakantie door in dit mooie departement? Dan is een bezoekje aan de mooie stad Compiègne absoluut de moeite waard. Deze mooie stad staat bekend om zijn kasteel en om het grote Forêt de Compiègne!

Steden en dorpen in Somme

Het departement Somme kent een rijke geschiedenis, waarin de bekende Slag om de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog een grote rol in heeft gespeeld. De stad Amiens is de belangrijkste plaats in dit mooie departement. Een bezoekje aan Amiens is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Picardie. Wanneer u deze leuke stad bezoekt is een uitstapje naar de prachtige Notre-Dame van Amiens absoluut aan te raden!