Amiens

Amiens is een mooie stad in het departement Somme.Amiens De stad ligt ongeveer 115 kilometer ten noorden van Parijs. Deze mooie stad staat onder meer bekend om zijn prachtige kathedraal, de Notre-Dame de Amiens. Deze kathedraal staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de grootste gotische kathedraal van Europa.

Geschiedenis van Amiens

Voordat de Romeinen deze streek veroverden was er op de locatie van Amiens al sprake van een Gallisch plaatsje. Dit plaatsje stond bekend onder de naam Samarobriva, wat “brug over de Somme” betekent. Tijdens de Romeinse verovering van Gallië zou niemand minder dan de bekende Romeinse Keizer Julius Caesar in dit plaatsje de winter hebben doorgebracht. Na de val van het Romeinse Rijk maakte de plaats deel uit van Francia, het koninkrijk van de Franken. In de negende eeuw werd de stad geplunderd door de Noormannen. Tijdens de achttiende- en negentiende eeuw na Christus werd de stad bekend om zijn textielindustrie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakte de stad zwaar beschadigd door de vele gevechten. Ondanks het feit dat de stad grotendeels in puin lag, werd Amiens na de Eerste Wereldoorlog weer volledig opgebouwd.

Amiens vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze stad bekend als een van de mooiste steden in het noorden van Frankrijk. Het leuke centrum van deze plaats staat bekend om zijn mooie straatjes, leuke winkels en gezellige terrasjes. Uw bezoek aan deze mooie plaats is niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de prachtige Notre-Dame. Deze bijzondere kathedraal ligt in de oude binnenstad en staat bekend als de mooiste bezienswaardigheid van de stad. Brengt u uw vakantie door in het departement Somme, of elders in de regio Picardie? Dan is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard!

Amiens bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Somme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Somme ook interessant: