Compiègne

Compiègne is een mooie stad in het departement Oise. Deze stad ligt ongeveer tachtig kilometer ten noordoosten van Parijs, op een punt waar de rivieren Aisne en Oise samenvloeien. Ook staat deze stad bekend om zijn mooie kasteel en het grote Forêt de Compiègne.

Geschiedenis van Compiègne

Deze mooie stad kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er in de omgeving van de stad sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. In de Gallo-Romeinse tijd lag deze plaats op een belangrijk kruispunt van verschillende handelsroutes. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd de stad meerdere malen belegerd waardoor de stad enorm veel schade opliep. In het jaar 1751 liet de Franse koning Lodewijk XVI het paleis van Compiègne bouwen. Later zou Napoleon hier veelvuldig verblijven. Na afloop van de Eerste Wereldoorlog tekende men op 11 november 1918 in een spoorwegrijtuig in het bos van Compiègne de wapenstilstand. Op exact dezelfde locatie werd tijdens de Tweede Wereldoorlog een vernederende wapenstilstand met Duitsland gesloten. De stad zelf is door de eeuwen heen bekend komen te staan als een van de mooiste plaatsen in Noord-Frankrijk.

Compiègne vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Oise, of elders in de regio Picardie. In het historische centrum zijn tal van leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden. Uw bezoek aan deze mooie stad is niet compleet zonder ook het prachtige paleis gezien te hebben. In dit paleis is een museum gevestigd waar u alles te weten kunt komen over de tijd van Napoleon. Voor een uitgebreid bezoek aan deze leuke plaats kunt u gerust meerdere dagen de tijd nemen!

Compiègne bezoeken?

Wilt u deze prachtige stad in het departement Oise zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Oise ook interessant: