Gerberoy

Gerberoy is een klein plaatsje in het departement Oise. Het dorpje staat bekend om zijn rozenteelt en staat op de lijst van de mooiste dorpjes in Frankrijk, de zogenaamde ‘Les plus beaux villages de France’.

Geschiedenis van Gerberoy

De geschiedenis van het plaatsje Gerberoy begon toen men besloot om een kasteel te bouwen op de heuvel waar het plaatsje op ligt. Dit kasteel werd gebouwd in opdracht van de graaf van Beauvais. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. Het plaatsje lag nagenoeg op de frontlijn van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en werd dan ook regelmatig geplunderd. Na de middeleeuwen werd het plaatsje geteisterd door het geweld van de Godsdienstoorlogen. Aan het begin van de twintigste eeuw vestigde de schilder Henri le Sidaner zich in dit plaatsje. Le Sidaner was een impressionist en zocht in navolging van zijn vriend Monet de rust van het platteland op. De schilder liet een mooie tuin aanleggen, die tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden van het plaatsje.

Gerberoy vandaag de dag

Ondanks zijn turbulente geschiedenis heeft dit bijzonder mooie plaatsje de tand des tijds weten te doorstaan. Het plaatsje is klein, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Wanneer u door de charmante straatjes van het plaatsje wandelt zal het u niet verbazen dat dit charmante plaatsje tot de mooiste van zijn soort in Frankrijk behoort. Brengt u uw vakantie door in het departement Oise, of elders in de regio Picardie? Dan is een uitstapje naar dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard!
Gerberoy

Gerberoy bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Oise zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes van Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Oise ook interessant: