Noyon

Noyon is een mooie, historische plaats in het departement Oise, dat deel uit maakt van de regio Picardie.Noyon Deze mooie plaats staat bekend om zijn rijke geschiedenis en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van Noyon

De oorsprong van Noyon gaat terug tot de Romeinse tijd, waar het bekend stond als “Noviomagus Veromanduorum”. Het diende als een belangrijke nederzetting in de provincie Gallia Belgica en had een strategische ligging langs de weg tussen de steden Amiens en Reims.

In de vroege middeleeuwen, tijdens de Frankische periode, groeide Noyon uit tot een centrum van religieuze en politieke betekenis. Het werd het zetel van een bisschop en later een aartsbisschop, en stond bekend om zijn kathedraal, de Kathedraal van Noyon. Deze kathedraal werd gebouwd in de gotische stijl en heeft bijgedragen aan de artistieke en culturele bloei van de stad.

Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland in de 14e en 15e eeuw, werd Noyon verschillende keren belegerd en gecontroleerd door beide partijen. De stad leed onder verwoestingen en conflicten die de regio teisterden tijdens deze periode.
In de loop van de daaropvolgende eeuwen bleef Noyon een belangrijke stad, maar verloor het geleidelijk aan politieke en economische invloed. De stad werd deel van het koninkrijk Frankrijk en maakte diverse historische veranderingen mee, waaronder de Franse Revolutie en de Napoleontische periode.

Noyon vandaag de dag

Vandaag de dag is Noyon vooral bekend om zijn historische erfgoed, waaronder de kathedraal en andere middeleeuwse gebouwen. Het fungeert als een toeristische bestemming en een herinnering aan het rijke verleden van de stad. Deze plaats is erg leuk om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Oise, of elders in de regio Picardie. Voor een uitgebreid bezoek aan deze leuke plaats kunt u gerust een dagje de tijd nemen!

Noyon bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats met zijn rijke geschiedenis in het departement Oise zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Oise ook interessant: