Senlis

Senlis is een mooie plaats in het departement Oise.Senlis Deze plaats kent een zeer rijke geschiedenis en staat bekend als een van de mooiste plaatsen in de regio Picardie. Doordat er veel sporen uit het verleden van deze plaats bewaard zijn gebleven, is een bezoekje aan deze mooie plaats absoluut de moeite waard.

Geschiedenis van Senlis

Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was er sprake van een nederzetting op deze locatie. Deze nederzetting, het latere Senlis, stond destijds bekend onder de naam Augustomagus. Deze plaats was de hoofdstad van de Romeinse provincie Belgica Secunda. Deze plaats werd gezien als een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied en men bouwde hier een amfitheater. Gedurende de middeleeuwen maakte de plaats een voorspoedige periode door. Zo was er sprake van grote economische groei door de goedlopende handel in wol, leer en bont. Deze voortvarende periode kwam ten einde toen de plaats in de zestiende en zeventiende eeuw geteisterd werd door pestepidemieën. Ook heeft de plaats zwaar geleden als gevolg van de vernietigingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Desondanks heeft deze leuke plaats zijn oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Senlis vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Oise, of elders in de regio Picardie? Dan is een uitstapje naar de mooie plaats Senlis absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan deze mooie plaats kunt u onder meer de overblijfselen van de oorspronkelijke middeleeuwse vestingwerken uit de dertiende eeuw bezichtigen. Ook kunt u de oude muur van Argentomagus bezichtigen, een van de best bewaarde muren uit de Romeinse tijd in heel Frankrijk!

Senlis bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Oise zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Oise ook interessant: