Poitou-Charentes

Poitou-Charentes is een regio in het westen van Frankrijk. De regio ligt aan de Atlantische Oceaan, ten noorden van de regio Aquitaine. In het oosten grenst dit gebied aan de regio Limousin. De hoofdstad van de regio is Poitiers en de regio bestaat uit vier verschillende departementen, namelijk Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne. Deze regio staat bekend als dé cognacstreek van Frankrijk.Poitou-Charentes

Geschiedenis van Poitou-Charentes

Deze regio beschikt over een rijke maar gewelddadige historie. De steden Angoulême en Poitiers spelen hierin een belangrijke rol. De daadwerkelijke geschiedenis van deze regio begint echter al in de Prehistorie. Zo zijn er voorwerpen en muurschilderingen gevonden die er op duiden dat deze regio al rond 16.000 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest. In 1979 is er in deze regio een skelet gevonden van een Neanderthaler dat maar liefst 35.000 jaar oud is. Evenals de regio Limousin, heeft ook de regio Poitou-Charentes geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen de Franse koning en de Engelse koning. Zo hebben er onder meer rondom de stad Poitiers enkele bloedige veldslagen plaatsgevonden tussen de legers van beide landen. Tijdens de Godsdienstoorlogen in de zestiende eeuw na Christus speelde de stad La Rochelle een belangrijke rol. Zo was La Rochelle een belangrijk centrum van het Franse Protestantisme. Ondanks de turbulente geschiedenis van deze regio, kon Poitou-Charentes toch uitgroeien tot het prachtige en veelzijdige gebied zoals het vandaag de dag bekend staat.

Poitou-Charentes vandaag de dag

Vandaag de dag is Poitou-Charentes een zeer geliefde vakantiebestemming. In deze regio is dan ook genoeg te zien en te beleven. Zo is deze regio bijvoorbeeld zeer geschikt voor wie op zoek is naar een heerlijke strandvakantie. Met meer dan 400 kilometer aan zandstranden kan iedereen hier een mooi plekje vinden. Ook voor de liefhebbers van cultuur is een vakantie in deze regio aan te bevelen. Van de oude kastelen tot aan prachtige plaatsen als Angoulême en Poitiers, in deze regio is genoeg te zien en te beleven. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen deze veelzijdige regio ontdekken!
Poitou-Charentes

Poitou-Charentes bezoeken?

Wilt u ook heerlijk kunnen genieten van een vakantie in deze veelzijdige regio? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in dit gebied!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Poitou-Charentes ook interessant:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here