Bezienswaardigheden in Poitou-Charentes

De regio Poitou-Charentes is een geliefde vakantiebestemming.bezienswaardigheden in Poitou-charentes Dit is niet vreemd, want bezienswaardigheden in Poitou-Charentes zijn er in overvloed. Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne. Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Poitou-Charentes per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Poitou-Charentes vinden!

Bezienswaardigheden in Charente

In het departement Charente is veel te zien en te beleven. Van mooie grotten als Grottes du Quéroy tot aan indrukwekkende kastelen als het kasteel van La Rochefoucauld. Elk van deze bezienswaardigheden is leuk om te bezoeken met het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Charente-Maritime

Ook in het departement Charente-Maritime is genoeg te zien en te beleven. Zo is een bezoekje aan de mooie plaats Saintes meer dan de moeite waard. Hier kunt u het indrukwekkende amfitheater van Saintes bezoeken. Een bezoekje aan het bekende Fort Boyard is een onvergetelijke ervaring. Tot slot is een uitstapje naar de Zoo van la Palmyre leuk voor het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Deux-Sèvres

Het departement Deux-Sèvres is een prima vakantiebestemming, want er is genoeg te zien en te beleven. Zo staat het Marais Poitevin bekend als een van de mooiste natuurgebied in dit gedeelte van Frankrijk. Hier kunt u naar hartenlust fietsen, wandelen en van de prachtige natuur genieten. Ook een bezoekje aan het kasteel van Coudray-Salbart is de moeite waard. In dit kasteel kunt u prachtige oude kamers bezichtigen die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven!

Bezienswaardigheden in Vienne

Het departement Vienne is een fijne vakantiebestemming. Ook in dit departement is genoeg te zien en te beleven. Zo is bijvoorbeeld een bezoekje aan de indrukwekkende abdijkerk van Saint-Savin-sur-Gartempe meer dan de moeite waard. Deze indrukwekkende abdijkerk staat bekend om zijn prachtige muurschilderingen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.