Abbaye Royale de Celles-sur-Belle

Abbaye Royale de Celles-sur-Belle is een prachtige abdij in het plaatsje Celles-sur-Belle in het departement Deux-Sèvres. Deze koninklijke abdij behoort volgens de kenners tot de mooiste bezienswaardigheden in de regio Poitou-Charentes.

Geschiedenis van Abbaye Royale de Celles-sur-Belle

De geschiedenis van de abdij begint halverwege de twaalfde eeuw, toen de bisschop van Poitiers de abdij oprichtte. De abdij groeide al snel uit tot een belangrijke halte voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. In de vijftiende eeuw besloot men dat de abdij herbouwd moest worden. In het jaar 1568, ten tijde van de godsdienstoorlogen, werd de abdij verwoest door de Hugenoten. Pas in de zeventiende eeuw besloot men de abdij te herstellen. Als gevolg van de Franse Revolutie werd de abdij echter gesloten en werden de monniken verdreven. In 1977 riep men de abdij uit tot historisch monument, waarna omvangrijke herstelwerkzaamheden begonnen. Dankzij deze herstelwerkzaamheden staat de abdij tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Deux-Sèvres.

Abbaye Royale de Celles-sur-Belle vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Deux-Sèvres of elders in de regio Poitou-Charentes? Dan is een bezoekje aan deze bijzonder mooie abdij absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan de abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u deze abdij bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding waarbij u alles te weten kunt komen over de turbulente geschiedenis van de abdij. Ook kunt u tijdens de rondleiding de vele mooie ruimtes van de abdij bewonderen. Een bezoekje aan de abdij is prima te combineren met een wandeling door het leuke plaatsje Celles-sur-Belle!
Abbaye Royale de Celles-sur-Belle

Abbaye Royale de Celles-sur-Belle bezoeken?

Wilt u deze prachtige abdij bij het plaatsje Celles-sur-Belle in het departement Deux-Sèvres zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Deux-Sèvres ook interessant: