Amfitheater van Saintes

Het amfitheater van Saintes is een oud Romeins amfitheater uit de eerste eeuw na Christus in het departement Charente-Maritime, waar vroeger onder meer gladiatoren- en dierengevechten werden gehouden. Vandaag de dag is het amfitheater een van de meest geliefde bezienswaardigheden in de regio Poitou-Charentes.Amfitheater van Saintes

Geschiedenis van het amfitheater van Saintes

Het amfitheater van Saintes werd tijdens de regeerperiode van de Romeinse Keizer Tiberius gebouwd. Rond het jaar 40 na Christus werd de bouw voltooid. Het amfitheater was gebouwd om spelen en gevechten te houden ter entertainment van de lokale bevolking. Het amfitheater bood plaats aan ongeveer 15.000 bezoekers.

Het is niet voor niets dat dit amfitheater juist in de stad Saintes werd gebouwd. Saintes stond tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk bekend onder de Latijnse naam Mediolanum Santonum en was een bloeiende Romeinse nederzetting, gesticht rond het jaar 20 voor Christus. Het amfitheater had een omvang van ongeveer 126 bij 120 meter. Omdat het amfitheater van Saintes in een kleine vallei lag, waren de tribunes aan de lange zijden tegen de hellingen van de heuvels aangebouwd. Het amfitheater kende niet minder dan 100 verschillende toegangen, zodat de toeschouwers via de verschillende trappen snel op hun plaats konden gaan zitten. Na de val van het Romeinse Rijk verloor het amfitheater van Saintes zijn functie. In de middeleeuwen diende het ooit zo indrukwekkende amfitheater als steengroeve, waarbij verschillende delen van het amfitheater werden afgebroken. Sinds het jaar 1840 is het amfitheater van Saintes aangemerkt als belangrijk historisch monument, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken.

Het amfitheater van Saintes vandaag de dag

Vandaag de dag is het amfitheater van Saintes een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de regio Poitou-Charentes. Het amfitheater is dagelijks geopend voor bezoekers. Wanneer u midden in de arena staat krijgt u een idee van hoe het ooit geweest moet zijn als gladiator wanneer er spelen werden georganiseerd. Een bezoekje aan dit indrukwekkende amfitheater is perfect te combineren met een bezoek aan het plaatsje Saintes en is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving.
Amfitheater van Saintes

Het amfitheater van Saintes bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende amfitheater zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: