Bezienswaardigheden in Vienne

Vienne is een mooi departement in het westen van Frankrijk. Samen met de departementen Charente, Charente-Maritime en Deux-Sèvres maakt het departement Vienne deel uit van de regio Poitou-Charentes. In deze streek is veel te zien en te beleven. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vienne kunt u onder meer de indrukwekkende Abdijkerk van Saint-Savin-sur-Gartempe bezoeken. Deze abdijkerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en moet u echt eens gezien hebben. Een bezoekje aan de mooie Grottes de la Norée is interessant voor jong en oud. Bent u geïnteresseerd in de Romeinse geschiedenis van deze streek? Dan kunt u de Gallo-Romeinse site van Sanxay bezoeken. Dit is een van de grootste en belangrijkste archeologische vindplaatsen in dit gedeelte van Frankrijk. In het departement Vienne is zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust meerdere weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

De bezienswaardigheden in Vienne op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Vienne op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig uw vakantie in dit gebied plannen. Elk van de bezienswaardigheden is goed te bereiken vanuit een van de vele leuke steden en dorpen in dit gebied. Zo zijn plaatsen als Angles-sur-l’Anglin, Chauvigny, Montmorillon en Poitiers prima geschikt als uitvalsbasis voor een fijne vakantie in het departement Vienne!

Bezienswaardigheden in Vienne

Deze bezienswaardigheden in Vienne bezoeken?

Wilt u een of meerdere bezienswaardigheden in het departement Vienne zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in dit gebied op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de mooie bezienswaardigheden in Vienne eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in dit gebied!