Cassinomagus

Cassinomagus is een oude Gallo-Romeinse stad die vlak bij de hedendaagse plaats Chassenon lag, in het departement Charente.Cassinomagus Deze archeologische vindplaats staat bekend om zijn bijzondere thermen, die te bezoeken zijn voor geïnteresseerden.

Geschiedenis van Cassinomagus

De streek waar de stad Cassinomagus zich bevond maakte deel uit van het grondgebied van een de Lemovices, een Gallische stam. Toen de Romeinen dit gebied veroverden, legden zij hier twee belangrijke handelsroutes aan. Op het kruispunt van deze twee handelsroutes ontstond al snel een kleine stad, die Cassinomagus werd genoemd. Deze kleine stad groeide al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. Rond het jaar 90 na Christus begon men dan ook met de bouw van thermen. Na de val van het Romeinse Rijk werd de stad verlaten. Door de eeuwen heen is Cassinomagus gebruikt als steengroeve. Mensen uit de wijde omgeving haalden hier stenen vandaan om hun huizen te bouwen. Pas halverwege de twintigste eeuw werd het opgraven verboden en besloot men om de resten van deze voorheen zo belangrijke Romeinse plaats te beschermen.

Cassinomagus vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag zijn er nog sporen te vinden van deze voorheen zo belangrijke Romeinse plaats. Zo zijn de thermen relatief goed bewaard gebleven. Het badhuis is helemaal opgegraven en blootgelegd. Bij dit badhuis is nu een bezoekerscentrum ingericht, waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van Cassinomagus. Ook is hier een klein museum gevestigd waar u verschillende archeologische vondsten kunt bezichtigen. Via het museum kunt u een wandelroute volgen via welke u het terrein kunt verkennen. Voor een uitgebreid bezoek aan deze interessante archeologische locatie kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Brengt u uw vakantie door in het departement Charente? Of elders in de regio Poitou-Charentes? Dan is een bezoekje aan deze bijzondere locatie absoluut de moeite waard!
Cassinomagus

Cassinomagus bezoeken?

Wilt u deze bijzondere locatie in het departement Charente zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente ook interessant: