Château de Bressuire

Château de Bressuire is een mooie kasteelruïne bij het plaatsje Bressuire in het departement Deux-Sèvres. Ooit was dit kasteel een van de belangrijkste kastelen in de regio Poitou-Charentes. Ondanks het feit dat dit kasteel is vervallen tot een ruïne is het een mooi voorbeeld van de middeleeuwse militaire architectuur.

Geschiedenis van Château de Bressuire

De locatie van het kasteel werd al sinds het Keltische tijdperk bewoond. Het kasteel werd dan ook gebouwd op de plek van een Gallische versterkte nederzetting. De eerste vermelding van château de Bressuire dateert uit het jaar 1026, toen het kasteel genoemd werd in een historisch document. Het kasteel behoorde toe aan de familie Beaumont-Bressuire. Aan het einde van de twaalfde eeuw bouwde men een enorme verdedigingsmuur om het kasteel van bijna 700 meter lang. Deze verdedigingsmuur was voorzien van niet minder dan 38 verdedigingstorens. In de vijftiende eeuw kwam het kasteel in handen van Jacques de Beaumont Seigneur de Bressuire. Hij liet het kasteel ombouwen tot een prachtige residentie. In de eerste helft van de achttiende eeuw besloot men om het inmiddels slecht onderhouden kasteel na enkele zware stormen gedeeltelijk te ontmantelen. Sinds 1996 staat het kasteel op de Franse monumentenlijst.

Château de Bressuire vandaag de dag

Vandaag de dag is de ruïne van het kasteel van Bressuire opengesteld voor bezoekers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Deux-Sèvres, of elders in de regio Poitou-Charentes, is een bezoekje aan deze mooie locatie absoluut de moeite waard. Ondanks het feit dat het kasteel is vervallen tot een ruïne, geeft een bezoekje aan deze locatie een zeer goede indruk van hoe groot dit imposante kasteel moet zijn geweest. Voor een uitgebreid bezoek aan deze interessante ruïne kunt u gerust enkele uren de tijd nemen!

Château de Bressuire bezoeken?

Wilt u deze mooie kasteelruïne bij het plaatsje Bressuire in het departement Deux-Sèvres zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Deux-Sèvres ook interessant: