Fort van Fouras

Het fort van Fouras, dat ook wel Fort Vauban word genoemd, is een indrukwekkend fort bij het plaatsje Fouras in het departement Charente-Maritime.Fort van Fouras Dit fort ligt op een zeer strategische locatie, aan de monding van de rivier Charente.

Geschiedenis van het fort van Fouras

Al vroeg in de geschiedenis werd de locatie van het fort van Fouras op zijn waarde geschat. Zo bouwden de Romeinen hier al een legerkamp. Tijdens de middeleeuwen kwam het fort in handen van de heren van Rochefort. Men gebruikte de aanwezigheid van het fort om tol te heffen aan schepen die over de rivier Charente voeren. In de hier op volgende eeuwen wisselde het fort regelmatig van eigenaar. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd er een grote donjon gebouwd. Na de Godsdienstoorlogen werd het fort verder versterkt in opdracht van de Franse koning Lodewijk XIII. Ook werd de donjon van het fort gebruikt om de bewegingen van schepen op zee te observeren. Het fort van Fouras groeide dan ook uit tot een volwaardig onderdeel van de Franse kustverdediging. Door de eeuwen heen is dit fort bijzonder goed bewaard gebleven.

Het fort van Fouras vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan het fort van Fouras absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente-Maritime, of elders in de regio Poitou-Charentes. Voor een uitgebreid bezoek aan dit fort, dat sinds 1987 is aangemerkt als historisch monument, kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. Vanaf de wallen van het fort kunt u tijdens de mooie zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht over zee en over het plaatsje Fouras. Een bezoekje aan dit mooie fort is interessant voor jong en oud!

Het fort van Fouras bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort bij het plaatsje Fouras in het departement Charente-Maritime zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: