Gallo-Romeinse site van Sanxay

De Gallo-Romeinse site van Sanxay, ook wel bekend als Site Gallo-Romain de Sanxay, is een bijzondere locatie bij het plaatsje Sanxay in het departement Vienne.Gallo-Romeinse site van Sanxay Op deze plek zijn de overblijfselen gevonden van een oude Gallo-Romeinse nederzetting. Deze site is maar liefst 20 hectare groot en is daarmee en van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van de Gallo-Romeinse site van Sanxay

De Gallo-Romeinse site van Sanxay ligt in de vallei van de rivier Vonne. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat hier een tempel heeft gestaan die gewijd was aan de Romeinse goden Mercurius en Apollo. Uit de vondst van meerdere oude munten blijkt dat er al in de eerste eeuw na Christus sprake was van menselijke bewoning op deze locatie. De tempel was tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse rijk een bekend pelgrimsoord. Bij deze tempel bouwde men een amfitheater en meerdere badhuizen. Na de val van het Romeinse rijk raakten deze bouwwerken in verval. Lange tijd gebruikte men deze locatie als steengroeve. Pas aan het einde van de negentiende eeuw werden de overblijfselen van de tempel, het amfitheater en het badhuis geclassificeerd als historische monumenten. Vanaf het begin van de twintigste eeuw hebben er meerdere archeologische onderzoeken plaatsgevonden, om zo meer te weten te komen over de geschiedenis van deze locatie.

De Gallo-Romeinse site van Sanxay vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Vienne, of elders in de regio Poitou-Charentes? Dan is een bezoekje aan deze bijzondere locatie absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u door de ruïnes van deze oude nederzetting wandelt, krijgt u een goed beeld van hoe deze nederzetting er ooit uit moet hebben gezien. U kunt deze interessante locatie op eigen gelegenheid verkennen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de geschiedenis van deze mooie locatie!

De Gallo-Romeinse site van Sanxay bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende locatie in het departement Vienne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vienne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk