Grottes de la Norée

Grottes de la Norée zijn prachtige grotten bij het plaatsje Biard in het departement Vienne. De grotten liggen in de vallei van de rivier Boivre, net ten westen van de grotere stad Poitiers.

Geschiedenis van Grottes de la Norée

Deze mooie grotten werden gevormd in de prehistorie. In tegenstelling tot grotten in het zuidelijker gelegen departement Dordogne zijn er in deze grotten geen sporen gevonden van menselijke bewoning. De grotten werden ontdekt in het jaar 1923, toen de eigenaar van het land zag dat zijn hond een gat in de grond had gevonden. Al snel werd duidelijk dat het hier niet zo maar ging om een klein gat, maar dat er sprake was van een grote grot. Vanaf 1924 zijn Grottes de la Norée werden de verschillende zalen van de grotten verkent en werd deze volledig in kaart gebracht. In 1931 werden de grotten voor het eerst opengesteld voor bezoekers. Sindsdien behoren deze mooie grotten tot de mooiste bezienswaardigheden in het departement Vienne!

Grottes de la Norée vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Vienne, of elders in de regio Poitou-Charentes? Dan is een bezoekje aan deze mooie grotten absoluut de moeite waard. Wanneer u deze grotten bezoekt komt u onder begeleiding van een gids alles te weten over de geschiedenis van de grotten. Tijdens deze rondleiding, die ongeveer 45 minuten duurt, krijgt u zes mooie zalen te zien. In deze zalen kunt u de vele prachtige stalagmieten en stalactieten bewonderen. Een bezoekje aan deze grotten is leuk en interessant voor jong en oud!

Grottes de la Norée bezoeken?

Wilt u deze bijzonder mooie grotten bij de grotere plaats Poitiers in het departement Vienne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vienne ook interessant: