Grottes du Quéroy

Grottes du Quéroy zijn prachtige grotten tussen de plaatsen Chazelles en Le Quéroy, in het departement Charente. Deze grotten behoren volgens de kenners tot de mooiste grotten in de regio Poitou-Charentes.Grottes du Quéroy

Geschiedenis van Grottes du Quéroy

De grotten van Quéroy werden evenals vele andere grotten in het zuiden van Frankrijk bij toeval ontdekt. De grotten werden in het jaar 1892 ontdekt doordat men op zoek was naar een hond, die verdwenen was tijdens de jacht op een vos. Tijdens deze zoektocht ontdekte men een gat in de grond, wat later de ingang van een van de mooiste grotten in het departement Charente zou blijken te zijn. Al snel was men op de hoogte van deze bijzondere ontdekking. Al tegen het jaar 1900 konden de eerste toeristen en speleologen afdalen in het eerste gedeelte van de grot. In 1936 vonden er uitgebreide archeologische onderzoeken plaats in de grot. Hierbij zijn onder meer potten en beenderen gevonden, waardoor duidelijk werd dat deze bijzondere grot al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden de grotten van Quéroy als schuilplaats voor het Franse verzet. In de jaren ’60 werden de grotten deels opnieuw ingericht voor het toerisme.

Grottes du Quéroy vandaag de dag

Vandaag de dag staan de grotten van Quéroy bekend als een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in het departement Charente. De grot bestaat uit in totaal dertig verschillende kamers, met een totale lengte van bijna 1400 meter. Hiervan is ongeveer 800 meter toegankelijk voor bezoekers, verdeeld over twee afzonderlijke delen. Wanneer u deze bijzondere grotten bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding, die ongeveer 45 minuten duurt. Tijdens de rondleiding kunt u de vele prachtige stalactieten en stalagmieten bewonderen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente, of elders in de regio Poitou-Charentes, is een bezoekje aan deze bijzondere grotten meer dan de moeite waard!

Grottes du Quéroy bezoeken?

Wilt u deze mooie grotten zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente ook interessant: