Île de Ré

Île de Ré is een mooi eiland dat deel uit maakt van het departement Charente-Maritime.Île de Ré Het eiland ligt aan de westkust van Frankrijk, niet ver van La Rochelle en is een geliefde vakantiebestemming.

Geschiedenis van Île de Ré

Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk bestond Île de Ré uit een groep kleine eilandjes. Onder meer door de aanleg van zoutvelden zijn deze eilandjes door de eeuwen heen samen een eiland gaan vormen. Na de val van het Romeinse rijk leefde hier een Gallische stam die bekend stond als de Vascones. Halverwege de twaalfde eeuw stichtte men een cisterciënzer klooster op het eiland. In het jaar 1154 kwam het eiland in handen van Engeland, toen Eleonora van Aquitaine in het huwelijk trad met de Engelse koning Henry Plantagenet. In de dertiende eeuw werd het eiland weer afgestaan aan Frankrijk. Gedurende de zeventiende eeuw werd de belangrijkste haven op het eiland, Saint-Martin, versterkt door Vauban, om zo de militaire haven van Rochefort te beschermen tegen de Engelsen. In 1987 verbond men het eiland met een brug verbonden met het vasteland, waarna Île de Ré uitgroeide tot een geliefde vakantiebestemming.

Île de Ré vandaag de dag

Vandaag de dag is Île de Ré een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Franse westkust. Het eiland is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke strandvakantie. Ook staat dit eiland bekend als een waar fietseiland. Zo zijn er vele mooie fietsroutes via welke u dit mooie eiland kunt verkennen. Ook kunt u heerlijk wandelen, er zijn namelijk vele mooie wandelroutes uitgezet. Op het eiland zijn ook talloze mooie dorpjes te vinden, met de voor dit eiland kenmerkende witte huizen. Uw vakantie op dit leuke eiland is niet compleet zonder het mooie plaatsje bezocht te hebben. Dit plaatsje behoort volgens velen tot de allermooiste plaatsjes van Frankrijk. Dit eiland is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie met het hele gezin!

Île de Ré bezoeken?

Wilt u dit prachtige eiland in het departement Charente-Maritime zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: