Île-d’Oléron

Île-d’Oléron is een mooi eiland voor de kust van het departement Charente-Maritime.Île-d'Oléron Het eiland is met een brug verbonden met het vasteland van Frankrijk. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige natuur. Zo kunt u hier onder meer genieten van prachtige, uitgestrekte bossen, fijne zandstranden en mooie wijngaarden. Na Corsica is Île-d’Oléron het grootste Franse eiland in Europa.

Geschiedenis van Île-d’Oléron

Uit verschillende archeologische onderzoeken blijkt dat dit eiland al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er in het zuidelijke gedeelte van het eiland sporen gevonden die er op duiden dat hier tijdens het Neolithicum al sprake was van menselijke bewoning. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk werd het eiland bewoond door een Gallische stam, die bekend stond als de Vascones. Tijdens de middeleeuwen speelde het eiland een grote rol in de export van wijn naar onder andere Engeland. In de twaalfde eeuw vaardigde Eleonara van Aquitaine tijdens haar verblijf op het eiland de zogenaamde Rôles d’Oléron uit. Dit waren maritieme wetten die onder andere de handel over zee regelden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het eiland deel uit van een van de laatste Duitse verzetshaarden. Op 30 april 1945 werd het eiland bevrijd, na een invasie door de geallieerde soldaten.

Île-d’Oléron vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit eiland bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Franse Atlantische kust. Op dit eiland is dan ook veel te zien en te beleven. Zo is het eiland niet alleen een fijne vakantiebestemming voor een strandvakantie, maar kunt u bijvoorbeeld ook de mooie zoutmoerassen bezoeken. Ook zijn er verschillende leuke plaatsjes te vinden op het eiland, waaronder Saint-Pierre-d’Oléron en Château-d’Oléron. In het laatstgenoemde plaatsje kunt u onder meer de indrukwekkende citadel bezoeken. Dit eiland is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Île-d'Oléron

Île-d’Oléron bezoeken?

Wilt u dit mooie eiland voor de kust van het departement Charente-Maritime zelf bezoeken, of wilt u uw vakantie doorbrengen op dit mooie eiland? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: