Kasteel van Coudray-Salbart

Het kasteel van Coudray-Salbart is een kasteel uit de dertiende eeuw na Christus, dat bij het plaatsje Échiré ligt, in het departement Deux-Sèvres. Het kasteel staat bekend om haar prachtige kamers, die door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard zijn gebleven.Kasteel van Coudray-Salbart

Geschiedenis van het kasteel van Coudray-Salbart

Het kasteel van Coudray-Salbart werd in de dertiende eeuw gebouwd in opdracht van de heren van Parthenay, bondgenoten van de hertog van Aquitaine. Het kasteel speelde een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, toen er onder meer gestreden werd om de hedendaagse regio Poitou-Charentes. Na afloop van de Honderdjarige Oorlog verloor het kasteel haar strategische waarde en kwam het in handen van de Franse kroon. In de hierop volgende eeuwen wisselde het kasteel vele malen van eigenaar, totdat het in de achttiende eeuw in handen kwam van de familie Dufay de la Taillée. Hoewel het kasteel destijds grotendeels vervallen was, onder meer door achterstallig onderhoud, werden er verschillende herstelwerkzaamheden verricht. Toen het kasteel van Coudray-Salbart in 1954 werd uitgeroepen tot historisch monument was het kasteel definitief van haar ondergang gered.

Het kasteel van Coudray-Salbart vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere kasteel bekend als een van de mooiste kastelen met een militaire functie in de regio Poitou-Charentes. Mede dankzij de inspanningen van de familie Dufay de la Taillée heeft het kasteel haar oorspronkelijke, militaire uiterlijk weten te behouden. Zo zijn tot op de dag de sporen van haar oorspronkelijke slotgracht zichtbaar alsmede haar indrukwekkende verdedigingstorens. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u besluit dit kasteel te bezoeken kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alle bijzondere ruimtes van dit kasteel te zien krijgt. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Een bezoek aan dit kasteel is prima te combineren met een uitstapje naar de leuke stad Niort, die ongeveer twaalf kilometer ten zuiden ligt. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Deux-Sèvres is een bezoekje aan het kasteel van Coudray-Salbart absoluut de moeite waard!
Kasteel van Coudray-Salbart

Het kasteel van bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Deux-Sèvres ook interessant: