Kasteel van La Rochefoucauld

Het kasteel van La Rochefoucauld is een indrukwekkend kasteel uit de zestiende eeuw. Het kasteel ligt bij het plaatsje La Rochefoucauld in het departement Charente.Het kasteel van La Rochefoucauld Het kasteel is al meer dan duizend jaar de residentie van de hertogen van La Rochefoucauld en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van het kasteel van La Rochefoucauld

Het huidige kasteel van La Rochefoucauld is gebouwd op de fundamenten van een feodale vesting uit de elfde eeuw. De oudste delen van deze vesting dateren uit de tiende eeuw en werden gebouwd op een rots met uitzicht op de rivier Tardoire. Uit een historisch document van de abdij van Saint-Cybard in Angoulême, blijkt dat ook deze eerste vesting al aan de familie La Rochefoucauld behoorde. Door de eeuwen heen is het kasteel meerdere malen verbouwd en uitgebreid. Enerzijds om de inwoners van het kasteel te beschermen tegen gevaren van buitenaf, maar ook om de macht van de hertogen van La Rochefoucauld te laten blijken. Door de eeuwen heen heeft het kasteel van La Rochefoucauld met verschillende tegenslagen te maken gehad. Zo kreeg het kasteel in de zeventiende eeuw te maken met een grote brand, waarbij een hele vleugel van het kasteel in vlammen op ging. Als gevolg van de Franse Revolutie gingen de archieven van het kasteel verloren. Ondanks deze tegenslagen staat dit bijzondere kasteel tot aan de dag van vandaag bekend als een van de mooiste kastelen in dit deel van Frankrijk.

Het kasteel van la Rochefoucauld vandaag de dag

Het kasteel van La Rochefoucauld is vandaag de dag een van de meest geliefde bezienswaardigheden in het departement Charente. Het kasteel is het hele jaar door geopend. Wanneer u besluit dit prachtige kasteel te bezoeken kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alles over de geschiedenis van dit kasteel en de familie la Rochefoucauld te weten komt. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente is een bezoekje aan dit prachtige kasteel meer dan de moeite waard!
Het kasteel van La Rochefoucauld

Het kasteel van La Rochefoucauld bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel uit de zestiende eeuw zelf bewonderen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente ook interessant: