Marais Poitevin

Het Marais Poitevin is een prachtig moerasgebied in het departement Deux-Sèvres, vlakbij de stad Niort. Dit moerasgebied wordt ook wel ‘la Venise Verte’genoemd, oftewel het ‘Groene Venetië’, vanwege haar vele kanaaltjes. Dit bijzondere landschap staat bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk.Marais Poitevin

Geschiedenis van Marais Poitevin

Het Marais Poitevin is een overblijfsel van de oude golf van Poitou, dat deels werd ingepolderd. Op de voormalige eilandjes in dit gebied zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit moerasgebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Vanaf de zevende eeuw maakte men werk van het droogleggen van dit gebied. Zo werden er vele dijken aangelegd, waardoor er steeds meer delen van dit gebied geschikt werden gemaakt voor landbouw. Ook werden er verschillende kanalen gegraven om het water af te kunnen voeren. Door de eeuwen heen ontstond hier een bijzonder landschap, dat al snel bekendheid vergaarde vanwege de combinatie van haar prachtige kanalen, haar bijzondere plaatsjes en prachtige groene natuur. Al snel schaarden de kenners het Marais Poitevin tot de mooiste landschappen in dit gedeelte van Frankrijk. In 1979 werd het gebied uitgeroepen tot interregionaal park.

Het Marais Poitevin vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie moeraslandschap bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Deux-Sèvres. Dit landschap leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten en fietstochten door de natuur. Op vele verschillende locaties in dit natuurgebied zijn bootjes te huur, zoals bijvoorbeeld bij het plaatsje Saint-Hilaire-la-Palud, waarmee u over de vele prachtige kanalen kunt varen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit natuurgebied kunt u gerust een dag de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Poitou-Charentes en u een liefhebber bent van prachtige landschappen, is een bezoekje aan het Marais Poitevin absoluut de moeite waard!

Het Marais Poitevin bezoeken?

Wilt u dit prachtige, moerassige landschap met haar vele kanalen zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Deux-Sèvres ook interessant: