Zoo van La Palmyre

De zoo van La Palmyre is een bijzondere dierentuin, gelegen in het plaatsje Palmyre, in het departement Charente-Maritime. Deze dierentuin staat bekend als een van de mooiste dierentuinen in heel Frankrijk.Zoo van La Palmyre

Geschiedenis van de zoo van La Palmyre

De dierentuin van La Palmyre opende haar deuren in het jaar 1966, al bestond het idee om een dierentuin aan te leggen in het departement Charente-Maritime al veel langer. Volgens velen begon het project al in het jaar 1957, dankzij verschillende inspanningen van de uiteindelijke oprichter van de dierentuin, Claude Caillé. Claude Caillé was de zoon van een journalist. Toen hij in zijn twintiger jaren zijn latere vrouw ontmoette, raakte hij onder de indruk van de kleine dierentuin van haar broer, in het plaatsje Croustille in de buurt van Limoges. Hierdoor ging Caillé uiteindelijk zoölogie studeren. In de jaren zestig vertrok Caillé naar Afrika om dieren te vangen. Nadat hij in terugkeerde in Frankrijk met een veestapel van exotische dieren, vestigde hij zich in het plaatsje Palmyre. In juni van het jaar 1966 opende de zoo van La Palmyre haar deuren, met in totaal zestig dieren, verdeeld over 3 hectare. Aan het einde van de maand augustus had de zoo van La Palmyre al meer dan 125.000 bezoekers gehad. Dankzij het enorme succes groeide de zoo van La Palmyre uit tot een van de mooiste en bekendste dierentuinen in heel Frankrijk.

De zoo van La Palmyre vandaag de dag

Vandaag de dag is de zoo van La Palmyre een van de bekendste en mooiste dierentuinen van Frankrijk. Door de jaren heen is de dierentuin aanzienlijk uitgebreid. Zo zijn er vandaag de dag niet minder dan 1600 dieren in de dierentuin te bewonderen, bestaande uit 130 verschillende soorten. Ook qua omvang is de dierentuin gegroeid; de zoo van La Palmyre is maar liefst 18 hectare groot. Een bezoekje aan deze prachtige dierentuin is meer dan de moeite waard, en is een leuk uitstapje voor het hele gezin!
Zoo van La Palmyre

De zoo van La Palmyre bezoeken?

Wilt u deze prachtige dierentuin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: