Charente

Dit departement is een van de vier departementen in de regio Poitou-Charentes. De andere drie departementen zijn Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne. Het departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die door het departement stroomt. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn Angoulême en Cognac. Het departement wordt omgeven door de departementen Charente-Maritime, Dordogne, Haute-Vienne, Vienne en Deux-Sèvres. Angoulême is de hoofdstad van het departement Charente.Charente

Geschiedenis van het departement Charente

In de middeleeuwen werden er vele verschillende kastelen, forten en versterkte burchten gebouwd. Zo zijn onder meer steden als Cognac, Angoulême en Villebois-Lavalette ontstaan. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en de Godsdienstoorlogen liepen verschillende kastelen en burchten grote schade op. Door de eeuwen heen hebben zowel de zoutindustrie als de cognacindustrie een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het departement. In de achttiende eeuw na Christus werd de gelijknamige rivier veelvuldig gebruikt voor de handel, totdat de rivier door de jaren heen dichtslibde en voor een groot deel onbevaarbaar werd. Op 4 maart 1790 werd het departement officieel gecreëerd, als direct gevolg van de Franse Revolutie. In de twintigste eeuw na Christus had het platteland van het departement te maken met een afname van de bevolking, doordat de inwoners van dit gebied meer richting de grote steden als Angoulême trokken.

Charente vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Charente een heerlijke vakantiebestemming. De combinatie van mooie steden en dorpen als Angoulême en Cognac en de mooie natuur maakt van dit gebied een prima vakantiebestemming. Dankzij de gunstige ligging van dit departement behoren uitstapjes naar steden als Bordeaux, Périgueux en Limoges tot de mogelijkheden. Ook is de Atlantische kustlijn prima bereikbaar, wat dit departement tot een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt voor een heerlijke vakantie aan het strand.
Charente

Vakantie in Charente?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente ook interessant: