Deux-Sèvres

Dit departement is een van de vier departementen in de regio Poitou-Charentes. De andere drie departementen zijn Charente, Charente-Maritime en Vienne. De naam van het departement betekent letterlijk ‘twee Sèvres’. De naam is gewijd aan de twee rivieren, Sèvre Nantaise en Sèvre Niortaise. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn Niort, Bressuire en Parthenay. Het departement wordt omringd door de departementen Vienne in het oosten, Charente in het zuidoosten, Charente-Maritime in het zuidwesten en Vendée en Maine-et-Loire in het noorden.Deux-Sèvres

Geschiedenis van het departement Deux-Sèvres

Het departement werd opgericht op 4 maart 1790, als direct gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreeerd uit gebieden van de voormalige provincie Poitou. Het departement kent een gewelddadig verleden. Zo heeft zowel de Honderdjarige Oorlog als de Godsdienstoorlogen hun sporen achtergelaten in dit gebied. Al eeuwen lang bestaat het departement voor ruim drie kwart uit landbouwgebied. Door de eeuwen heen heeft zowel de tarwe- als de graanindustrie een voorname rol gespeeld in de ontwikkeling van het departement. Naast de tarwe- en graanindustrie is het departement Deux-Sèvres van oudsher bekend om het fokken van vee, ezels en paarden.

Deux-Sèvres vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Deux-Sèvres een leuke vakantiebestemming. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Van prachtige plaatsen als Niort, Bressuire en Parthenay tot aan leuke bezienswaardigheden als het kasteel van Oiron en Château de Bressuire. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie gebied, is de Atlantische kust bovendien goed bereikbaar, waardoor een heerlijke vakantie aan het strand ook tot de mogelijkheden behoort. Het departement Deux-Sèvres is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie en biedt vele interessante mogelijkheden om de regio Poitou-Charentes te verkennen.
Deux-Sèvres

Vakantie in Deux-Sèvres?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Deux-Sèvres ook interessant: