Steden en dorpen in Poitou-Charentes

De regio Poitou-Charentes is een geliefde vakantiebestemming.Steden en dorpen in Poitou-Charentes Doordat de regio in het westen grenst aan de Atlantische Oceaan, zijn er in deze regio diverse mooie stranden te vinden. Ook mooie steden en dorpen in Poitou-Charentes zijn er in overvloed. Van mooie grotere steden als Angoulême en Niort tot aan charmante kleinere plaatsjes als Angles-sur-l’Anglin en Aubeterre-sur-Dronne. De regio Poitou-Charentes bestaat uit de departementen Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Poitou-Charentes voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Poitou-Charentes vinden!

Steden en dorpen in Charente

In het departement Charente zijn diverse mooie plaatsen te vinden. Zo kunt u onder meer de mooie stad Angoulême bezoeken, waar u gerust enkele uren door kunt brengen. Ook zijn uitstapjes naar plaatsen als Aubeterre-sur-Dronne, Cognac en Confolens absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Charente-Maritime

Evenals in het departement Charente, zijn er ook in het departement Charente-Maritime tal van leuke plaatsen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement kunt u onder meer mooie plaatsen als Brouage, La Rochelle en Saintes bezoeken!

Steden en dorpen in Deux-Sèvres

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Deux-Sèvres is een bezoekje aan de mooie plaatsen Niort en Parthenay absoluut de moeite waard. Beide plaatsen staan bekend om hun schitterende middeleeuwse centrum. Zo voelt een wandeling door het prachtige Parthenay als een reis terug in de tijd!

Steden en dorpen in Vienne

Ook in het departement Vienne zijn vele charmante plaatsjes te vinden. In de grote stad Poitiers kunt u uren rondbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Een bezoekje aan charmante plaatsen als Angles-sur-l’Anglin, Chauvigny en Montmorillon zijn stuk voor stuk de moeite waard!