Angles-sur-l’Anglin

Angles-sur-l’Anglin is een mooi klein plaatsje in het departement Vienne.Angles-sur-l'Anglin Het plaatsje ligt aan de oever van de rivier Anglin, nagenoeg op de grens met het departement Indre. Angles-sur-l’Anglin staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het plaatsje maakt dan ook deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Angles-sur-l’Anglin

De locatie van het plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. In Roc-aux-Sorciers, een kleine grot bij het plaatsje, zijn verschillende rotstekeningen gevonden die dit bevestigen. In de tiende eeuw na Christus werd er in opdracht van de bisschop van Poitiers een kasteel gebouwd op een hoge rots naast de rivier Anglin. Ook werd er een brug gebouwd over deze rivier. Rondom deze brug ontstond al snel een klein plaatsje. Dit plaatsje groeide al snel uit tot een belangrijk handelsplaatsje, omdat het op de grens van de drie oude Provincies Poitou, Berry en Touraine gelegen was. Als gevolg van de Franse Revolutie raakte het kasteel in verval en werd het gebruikt als steengroeve. Hoewel het kasteel vandaag de dag vervallen is tot een ruïne, heeft het plaatsje zelf de tand des tijds weten te doorstaan.

Angles-sur-l’Anglin vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag door het plaatsje Angles-sur-l’Anglin wandelt zal het u niet verbazen dat dit plaatsje tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort. Hoewel het plaatsje niet erg groot is, kunt u voor een uitgebreid bezoek gerust een uur of twee de tijd nemen. Uw bezoek aan het plaatsje is niet compleet zonder de ruïne van het kasteel gezien te hebben. Vanaf de rots waar deze ruïne op gelegen is kunt u namelijk genieten van een mooi uitzicht over het plaatsje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vienne of het aangrenzende departement Indre is een bezoekje aan dit schilderachtige plaatsje absoluut de moeite waard!
Angles-sur-l'Anglin

Angles-sur-l’Anglin bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Vienne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vienne ook interessant: