Ars-en-Ré

Ars-en-Ré is een mooi plaatsje op het eiland Île de Ré, in het departement Charente-Maritime.Ars-en-Ré Dit mooie plaatsje behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk, de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is dan ook meer dan de moeite waard!

Geschiedenis van Ars-en-Ré

Door de eeuwen heen is het plaatsje Ars-en-Ré belangrijk geweest voor de overzeese handel en de handel in zout. De inwoners van het plaatsje leefden veelal van de visvangst. Ook werd er bij het plaatsje veel zout gewonnen, doordat men het zeewater in bassins liet lopen om het vervolgens te laten verdampen. Tot aan de twintigste eeuw speelde de haven van Ars-en-Ré ook een belangrijke rol in de overzeese handel. Hierbij diende de torenspits van Ars-en-Ré eeuwenlang als oriëntatiepunt voor zeelieden. In de zesde eeuw bouwde men een eerste priorij in het plaatsje. Deze priorij werd in de twaalfde eeuw na Christus verder uitgebreid. In de vijftiende eeuw werd de prachtige torenspits gebouwd. Het plaatsje is door de eeuwen heen zeer goed bewaard gebleven, waardoor het zijn historische karakter tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden.

Ars-en-Ré vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door op het mooie eiland Île de Ré, of elders in het departement Charente-Maritime? Dan is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje met zijn kenmerkende charmante straatjes en witte gebouwen is niet compleet zonder de kerk in het centrum van het plaatsje gezien te hebben. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is prima te combineren met een dagje aan zee, of met een bezoekje aan de Phare des Baleines!
Ars-en-Ré

Ars-en-Ré bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje op het Île de Ré zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: