Aubeterre-sur-Dronne

Aubeterre-sur-Dronne is een prachtig plaatsje in het departement Charente, dat tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort. Het plaatsje ligt in het zuid-oosten van het departement Charente, zo’n 42 kilometer ten zuiden van Angoulême. Zoals de naam van het plaatsje al doet vermoeden, ligt het plaatsje aan de rivier Dronne.

Geschiedenis van Aubeterre-sur-Dronne

Over de ontstaansgeschiedenis van het plaatsje is maar weinig bekend. Wat wel bekend is, is dat het plaatsje al vroeg in de geschiedenis thuishaven was van drie religieuze stromingen, waaronder de orde van de Franciscanen. Deze orde, die ook wel bekend stond als de Cordeliers, beheerde een hostel in het dorpje dat onderdak bood aan pelgrims die onder weg waren naar Santiago de Compostela. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd Aubeterre-sur-Dronne veroverd door de Engelsen. Na de Honderdjarige Oorlog groeide het plaatsje uit tot een pleisterplaats voor pelgrims op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela. Daarom werd er in de zestiende eeuw een kasteel gebouwd, dat het plaatsje en haar inwoners onder meer moest beschermen tegen rovers. In 1820 werd dit kasteel echter verkocht, waarna het grootste gedeelte van het kasteel steen voor steen werd afgebroken.

Aubeterre-sur-Dronne vandaag de dag

Door de eeuwen heen is Aubeterre-sur-Dronne uitgegroeid tot een van de mooiste plaatsjes in de regio. Wanneer u door dit plaatsje wandelt zal het u niet verbazen dat het plaatsje tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’ behoort. Haar prachtige oude gebouwen en straatjes zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor u hier gerust een middagje door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Wanneer u het plaatsje bezoekt kan een bezoekje aan haar bijzondere kerk niet ontbreken. De zogenaamde Église monolithe d’Aubeterre-sur-Dronne is gewijd aan Saint Jean en is deels uitgehouwen in een rots. Dit gebouw is met een gewelf van 20 meter hoog de grootste grotkerk van Europa. Tijdens de warme zomerdagen kunt u heerlijk baden in de rivier Dronne, of lekker ontspannen op een van de zandstrandjes onderaan het dorp. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente is een bezoekje aan Aubeterre-sur-Dronne meer dan de moeite waard!

Aubeterre-sur-Dronne bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente ook interessant: