Confolens

Confolens is een prachtig plaatsje in het departement Charente, in de regio Poitou-Charentes.Confolens Het plaatsje ligt aan de rivier Vienne, nagenoeg op de grens met de regio Limousin. Dit plaatsje behoort volgens de kenners tot de mooiste plaatsjes in het departement Charente.

Geschiedenis van Confolens

Het gebied rondom het plaatsje werd al in de prehistorie bewoond, zo blijkt onder meer uit de verschillende megalithische monumenten die in dit gebied gevonden zijn. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk lag er een belangrijke handelsroute op de hedendaagse locatie van het plaatsje. Het plaatsje zelf werd gebouwd rondom een fort dat aan deze handelsroute werd gebouwd. Dit fort aan de rivier Vienne werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de elfde eeuw. Door de eeuwen heen is dit plaatsje, mede dankzij haar ligging, altijd belangrijk geweest. Zo was de brug over de rivier Vienne voor lange tijd een van de belangrijkste oversteekplaatsen met het oog op de handel. Het is dan ook niet voor niets dat het plaatsje werd omringd door stadsmuren. Mede dankzij deze stadsmuren is het middeleeuwse centrum van het plaatsje goed bewaard gebleven.

Confolens vandaag de dag

Vandaag de dag is het plaatsje Confolens meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente of in de aangrenzende regio Limousin. Wanneer u door dit plaatsje wandelt kunt u zich weer even terug in de tijd wanen. Zo zijn de prachtige oude gebouwen en charmante straatjes goed bewaard gebleven. Tijdens uw bezoek aan het plaatsje is het absoluut de moeite waard om even over de oude brug te lopen. Vanaf deze brug kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het plaatsje. In de maand augustus wordt er ieder jaar weer een folklore festival gehouden, wat een bezoekje aan dit mooie plaatsje nog leuker maakt!

Confolens bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje aan de rivier Vienne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente ook interessant: