La Rochelle

La Rochelle is een havenstad gelegen aan de Atlantische Oceaan en is de hoofdstad van het departement Charente-Maritime. La Rochelle is tevens een van de grootste steden in de regio Poitou-Charentes. La Rochelle

Geschiedenis van La Rochelle

De stad is gesticht in de tiende eeuw na Christus en groeide al snel uit tot een van de belangrijkste havenplaatsen van heel Frankrijk. Tot aan de vijftiende eeuw was deze stad de allergrootste Franse haven aan de Atlantische kust. De stad vergaarde veel rijkdom dankzij de handel in wijn en zout. In de zeventiende eeuw ontstond er een conflict tussen de stad en het gezag van de Franse koning Lodewijk XIII. Zo werden de koninklijke troepen zelfs vanuit de stad beschoten met kanonnen. Als gevolg werd de stad omsingeld door de legers van de Franse koning. Pas na veertien maanden gaf de stadzich over, nadat meer dan twee derde van het totale aantal inwoners van de stad was verhongerd. Na deze zwarte bladzijde uit de historie van deze stad brak er een periode van groei aan. Mede dankzij de handel met Amerika en de slavenhandel vergaarde de stad grote rijkdom. Hierdoor groeide de stad uit tot een van de mooiste steden in de regio Poitou-Charentes, zoals de stad vandaag de dag bekend staat.

La Rochelle vandaag de dag

Vandaag de dag staat La Rochelle bekend om het feit dat zij haar historische karakter goed heeft weten te behouden. Zo zijn er tot op de dag van vandaag talloze prachtige gebouwen te bezichtigen welke het bewijs vormen van de rijke geschiedenis van deze mooie stad. Het is dan ook niet voor niets dat La Rochelle bekend staat als een van de meest schilderachtige steden aan de Atlantische kust. Een van de leukste bezienswaardigheden van de stad is de zogenaamde “Vieux Port”, oftewel de oude haven. In deze prachtige haven zijn vele gezellige restaurantjes te vinden. Ook de oude binnenstad van La Rochelle is absoluut een bezoekje waard. De vele prachtige gebouwen, de vele winkeltjes en de gezellige terrasjes maken van La Rochelle een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de regio Poitou-Charentes.
La Rochelle

La Rochelle bezoeken?

Wilt u deze prachtige havenstad zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: