Montmorillon

Montmorillon is een charmant plaatsje in het departement Vienne.Montmorillon Het plaatsje ligt aan de oevers van de rivier Gartempe. Het plaatsje staat bekend om zijn prachtige oude centrum, waar talloze boekenwinkels te vinden zijn. Montmorillon wordt dan ook beschouwd als een waar boekenplaatsje. Zo zijn er in het plaatsje diverse musea te bezichtigen waar men alles te weten kan komen over de schrijfkunst.

Geschiedenis van Montmorillon

Uit verschillende opgravingen in de omgeving van het plaatsje is gebleken dat dit gebied al tijdens de prehistorie bewoond is geweest. De aanwezigheid van het plaatsje werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de elfde eeuw. Het plaatsje was naar verluid gebouwd om de doorgang over de rivier Gartempe te bewaken. Het was dan ook niet voor niets dat het plaatsje werd voorzien van talloze verdedigingswerken. Na de Franse Revolutie werd het grootste deel van deze verdedigingswerken ontmanteld. Vanaf 1848 werd het plaatsje bekend vanwege zijn bieren, de zogenaamde ‘Bières de Montmorillon’. Later in de geschiedenis kwam het plaatsje ook bekend te staan vanwege een ander lekkernij, de Macarons.

Montmorillon vandaag de dag

Vandaag de dag is Montmorillon een leuk plaatsje om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vienne. Voor een uitgebreide wandeling door dit mooie plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoek aan dit plaatsje is niet compleet zonder enkele musea te hebben bezocht. Na een uitgebreide wandeling is er niets lekkerder dan te genieten van wat heerlijke Macarons. Deze zoete lekkernijen worden in de lokale bakkerijtjes verkocht. U kunt alles te weten komen over deze lekkernijen in het Musée du Macaron. De combinatie van de vele prachtige historische straatjes, de gezellige pleintjes en de vele leuke winkeltjes maakt van Montmorillon een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben!

Montmorillon bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje aan de rivier Gartempe zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vienne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk