Parthenay

Parthenay is een oud plaatsje in het departement Deux-Sèvres en ligt bovenop een hoge rots die omringd wordt door de rivier Thouet. De plaats ligt ongeveer veertig kilometer ten noorden van Niort en staat bekend als een van de mooiste plaatsen in de regio.Parthenay

Geschiedenis van Parthenay

Volgens de legende zou de plaats ontstaan zijn door de toverkunsten van de schone Melusine. De locatie van de hedendaagse plaats werd al vroeg in de historie bewoond. Tijdens de middeleeuwen maakte de plaats een voortvarende periode door, dankzij haar ligging aan een van de grote handelsroutes door het gebied. Ook lag de stad op de bedevaartroute richting Santiago de Compostela. Anders dan andere steden in de omgeving, wist deze stad de Honderdjarige Oorlog relatief ongeschonden door te komen. Tijdens de Godsdienstoorlogen is de stad echter meerdere malen geplunderd door de Hugenoten. Aan het einde van de zeventiende eeuw werden de vele verdedigingswerken van de stad gemoderniseerd. Ook werden en bruggen gebouwd, pleinen aangelegd en werd er een deel van de oorspronkelijke ommuring gesloopt, zodat de plaats zich uit kon breiden en uit kon groeien tot de prachtige plaats zoals de stad vandaag de dag bekend staat.

Parthenay vandaag de dag

Vandaag de dag is Parthenay een plaats waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze prachtige historische plaats zijn nog veel sporen uit het verleden terug te vinden, zoals bijvoorbeeld de prachtige brug en poort van Saint Jacques. Ook het historische centrum van Parthenay is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. De vele mooie oude gebouwen en gezellige restaurantjes maken van Parthenay een plaats waar u gerust een dag door kunt brengen. Bovendien is Parthenay ideaal gelegen voor een heerlijke vakantie in de regio Poitou-Charentes. Zo zijn mooie andere plaatsen als Niort, Poitiers en La Rochelle prima bereikbaar. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Deux-Sèvres kan een bezoekje aan deze prachtige historische plaats eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken!
Parthenay

Parthenay bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Deux-Sèvres ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk