Saintes

Saintes is een plaats gelegen in het departement Charente-Maritime, in de regio Poitou-Charentes. De plaats ligt in een bocht van de rivier Charente, tussen de plaatsen La Rochelle en Bordeaux. De plaats is erg oud en beschikt over een rijke historie. Saintes

Geschiedenis van Saintes

De plaats is oorspronkelijk meer dan tweeduizend jaar geleden gesticht door de Romeinen, onder de naam Mediolanum Santonum. Deze naam was afgeleid van de Gallische stam van de Santonen, die deze streek bevolkten. Onder keizer Augustus maakte de plaats een voorspoedige periode door. Doordat Mediolanum Santonum aan de belangrijke handelsweg Via Agrippa lag, speelde de plaats al vroeg in de geschiedenis een belangrijke rol. In de tweede eeuw na Christus werd de plaats uitgeroepen tot de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallia Aquitania. Naar aanleiding van de toenemende onrust in de regio werd de plaats in de derde eeuw na Christus voorzien van een stadsmuur. Deze stadsmuur kon echter niet voorkomen dat Saintes en haar inwoners door de eeuwen heen te maken zouden krijgen met de vernietigende gevolgen van zowel de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland als de gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Ondanks deze gewelddadige geschiedenis heeft de plaats Saintes de tand des tijds grotendeels doorstaan, waardoor u bijvoorbeeld tot op de dag van vandaag bijzondere bezienswaardigheden als bijvoorbeeld de triomfboog van Germanicus uit het jaar 19 na Christus kunt bewonderen.

Saintes vandaag de dag

Vandaag de dag wordt de plaats door de kenners tot de mooiste dorpjes in het departement Charente-Maritime gerekend. De mooie ligging van deze plaats aan de rivier Charente en de bezienswaardigheden in de plaats, zoals bijvoorbeeld het oude Romeinse amfitheater van Saintes, plus de mooie binnenstad, maken van Saintes een plaats die meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente-Maritime, of elders in de regio Poitou-Charentes verblijft, kan een bezoek aan deze prachtige plaats eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken!
Saintes

Saintes bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Charente-Maritime ook interessant: