Vienne

Dit departement is een van de vier departementen in de regio Poitou-Charentes. De andere drie departementen zijn Charente, Charente-Maritime en Deux-Sèvres. Het departement wordt omgeven door de departementen Haute-Vienne, Charente, Indre-et-Loire, Indre, Maine-et-Loire en Deux-Sèvres. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn Poitiers, Châtellerault en Montmorillon. Het departement dankt haar naam aan de gelijknamige rivier, die door het departement stroomt. Het departement staat tot slot bekend om haar vele kastelen, kerken, abdijen en musea. Vienne

Geschiedenis van het departement Vienne

Het gebied rondom het departement werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door een Keltische stam, de Picten. Het gebied maakte een ware metamorfose door nadat het veroverd was door de Romeinen. Zo werden er onder meer thermen en Romeinse tempels gebouwd. Na de val van het Romeinse Rijk werd het gebied achtereenvolgens veroverd door de Visigoten en de Franken. Rondom de stad Poitiers hebben tijdens de Honderdjarige Oorlog enkele bloedige slagen plaatsgevonden tussen de Engelsen en de Fransen. Ook heeft het departement Vienne zwaar geleden onder de gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Het departement zelf werd op 4 maart in het jaar 1790 gecreëerd, als direct gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreeerd uit grondgebied van de voormalige provincies Poitou en Anjou.

Vienne vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Vienne een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in de regio Poitou-Charentes. Niet alleen zijn plaatsen als Poitiers, Châtellerault, Montmorillon en Chauvigny meer dan de moeite waard om te bezoeken: ook bezienswaardigheden als het kasteel van Billy en Château de Touffou zijn leuk om met een bezoekje te vereren. Ook behoren uitstapjes naar mooie bezienswaardigheden en plaatsen in nabijgelegen regio’s en departementen tot de mogelijkheden. Vienne is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in de regio Poitou-Charentes!
Vienne

Vakantie in Vienne?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vienne ook interessant: