Alpes-de-Haute-Provence

Alpes-de-Haute-Provence is een van de zes departementen van de regio Provence. De overige departementen zijn: Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Het departement Alpes-de-Haute-Provence wordt omringd door de departementen Alpes-Maritimes, Var, Vaucluse, Drôme en Hautes-Alpes. Ook grenst het departement in het oosten aan Italië. De belangrijkste steden in het departement zijn Barcelonnette, Castellane, Digne-les-Bains en Forcalquier. Alpes-de-Haute-Provence

Geschiedenis van het departement Alpes-de-Haute-Provence

Het departement Alpes-de-Haute-Provence ontstond op 4 maart 1790, tijdens de Franse Revolutie, tegelijkertijd met 83 andere departementen in Frankrijk. Het departement omvat het bergachtige noordoosten van de regio Provence. Tot aan het jaar 1970 stond het departement bekend onder haar eerdere naam: Basses-Alpes. Dit departement werd tijdens de Tweede Wereldoorlog van november 1942 tot aan september 1943 bezet door Italië. Op 13 april 1970 werd de naam van het departement aangepast in Alpes-de-Haute-Provence. In eerste instantie stond dit departement vooral bekend als moeilijk begaanbaar en vanwege haar onvruchtbare landbouwgrond. Bovendien maakte het rotsachtige landschap het moeilijk voor de grotere steden om uit te breiden. In de negentiende en twintigste eeuw na Christus vond er een grote leegloop van het platteland plaats. Hierdoor werden sommige plaatsjes zelfs in hun geheel verlaten. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit departement, staat Alpes-de-Haute-Provence vandaag de dag bekend als een van de mooiste gebieden in de Provence.

Alpes-de-Haute-Provence vandaag de dag

Vandaag de dag staat het departement Alpes-de-Haute-Provence bekend als een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit is niet vreemd, gezien de vele mooie bezienswaardigheden die in dit departement te vinden zijn. Wat te denken van de indrukwekkende Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix? De liefhebbers van mooie plaatsjes kunnen genieten van schilderachtige plaatsjes als Moustiers-Sainte-Marie, Manosque, Castellane of Sisteron. Ook staat het departement bekend om haar natuurschoon. Met de prachtige uitgestrekte lavendelvelden in het zuiden, tot aan de indrukwekkende Alpentoppen in het noorden is er voor elk wat wils. Tot slot staat het departement Alpes-de-Haute-Provence bekend vanwege haar warme en zonnige zomers. Het departement Alpes-de-Haute-Provence is, met andere woorden, een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige zomervakantie.
Alpes-de-Haute-Provence

Vakantie in Alpes-de-Haute-Provence?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: