Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence zijn er in overvloed. Dit departement is dan ook een geliefde vakantiebestemming. Met haar prachtige landschap dat varieert van de uitgestrekte lavendelvelden in het zuiden tot aan de prachtige bergen in het oosten, heeft dit gebied veel te bieden aan de wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers onder ons. Barcelonnette, Castellane, Digne-les-Bains, Sisteron, Manosque en Forcalquier zijn de belangrijkste steden in dit gebied. Al deze steden zijn erg leuk om zelf te verkennen en vormen een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Alpes-de-Haute-Provence. Vanuit elk van deze steden zijn de verschillende bezienswaardigheden prima bereikbaar.Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

De bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence op een rij

Op deze pagina zijn voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op een heerlijke vakantie in dit gebied. Van de prachtige abdij van Ganagobie, die bekend staat om haar prachtige middeleeuwse mozaïeken tot aan het prachtige Plateau de Valensole. Het Plateau de Valensole is een hoogvlakte die bekend staat om haar uitgestrekte lavendelvelden. Deze zien er niet alleen erg mooi uit: de lavendel ruikt ook erg lekker. Een bezoekje aan de indrukwekkende citadel van Sisteron is leuk voor jong en oud. Vanuit de citadel kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over de plaats Sisteron en de omringende omgeving.  Elk van de bezienswaardigheden in dit gebied zijn stuk voor stuk de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Of u nou alleen of met het gezin op vakantie gaat, er is voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

Deze bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden zelf bezoeken? Wij hebben voor u de beste vakantiewoningen, campings en hotels in de Provence inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken vanaf uw vakantieadres. Mogen wij u alvast een hele fijne vakantie toewensen?