Bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône

Het departement Bouches-du-Rhône is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence. Bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône zijn er dan ook genoeg. Het landschap van dit departement, dat ook wel het ‘hart van de Provence‘ wordt genoemd, varieert enorm. Van de prachtige moerassen van de Camargue tot aan het bergachtige gebied dat bekend staat als de Alpilles in het oosten. Het departement Bouches-du-Rhône kent ook een grote verscheidenheid aan prachtige steden en dorpen. Van Aix-en-Provence en Arles tot aan Marseille, Cassis en Saint-Remy-de-Provence. Elk van deze plaatsen is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in dit gebied.

De bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône op een rij

De leukste bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône zijn op deze pagina voor u op een rijtje gezet. Van prachtige abdijen als de abdij van Montmajour en de abdij van Silvacane, tot aan prachtige sporen uit de tijd van de Romeinen, zoals Glanum en de Arena van Arles. Wanneer u het plaatsje Les Baux-de-Provence bezoekt, kan een bezoekje aan het indrukwekkende Carrières de Lumières niet ontbreken. In deze bijzondere steengroeven worden allerlei mooie schilderijen geprojecteerd. Ook zijn er in dit departement mooie natuurgebieden te vinden, van de Montagne Sainte-Victoire en de Camargue tot aan de Calanques bij Cassis.

Bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône


Deze bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône zelf bezoeken? Wij hebben de beste vakantieverblijven in dit gebied voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken vanaf uw vakantieadres. Alvast een fijne vakantie gewenst!