Bezienswaardigheden in Vaucluse

Bezienswaardigheden in Vaucluse zijn er in overvloed. Het departement Vaucluse is dan ook een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence. Met onder meer de Mont Ventoux, de abdij van Sénanque en de Dentelles de Montmirail zijn er dan ook vele bezienswaardigheden in de Vaucluse te vinden. De combinatie van de vele leuke bezienswaardigheden in Vaucluse en mooie plaatsen als Carpentras, Bédoin, Gordes, Orange, Vaison-la-Romaine en natuurlijk Avignon maken van dit gebied een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

De bezienswaardigheden in Vaucluse op een rij

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden in dit gedeelte van de Provence. Van prachtige abdijen als de abdij van Sainte-Madeleine du Barroux en de abdij van Sénanque tot aan indrukwekkende kastelen en forten zoals het Fort van Mornas en het kasteel van le Barroux. Ook de binnenstad van Avignon, met het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénezet is de moeite waard om met een bezoekje te vereren. De fanatieke fietsers onder ons kunnen zich uitleven op de flanken van de legendarische Mont Ventoux. Voor de iets minder fanatieke fietsers is een ritje door de Gorges de la Nesque erg leuk. In de Vaucluse zijn tot slot ook nog vele sporen te vinden van het Romeinse verleden van dit gebied. Van de Romeinse opgravingen in Vaison-la-Romaine tot aan het Romeinse theater in Orange. Elk van deze bezienswaardigheden is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Het departement Vaucluse is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

Bezienswaardigheden in Vaucluse

Deze bezienswaardigheden in Vaucluse zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden zelf bezoeken? Wij hebben de beste vakantieverblijven in de Vaucluse voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres. Alvast een fijne vakantie gewenst!